natuurparken

Cabo de Gata

Er zijn zeer veel natuurparken in Andalusië en deze parken zijn erg divers qua natuur in dieren. In Almeria is het grootste beschermde gebied aan de kust van Andalusië te vinden. Dit natuurgebied beslaat 45.000 hectare en is genaamd Cabo de Gata- Nijar. Het bestrijkt het grootste vulkanisch gebergte in Spanje en is spectaculair vanwege de spitse punten en diepe dalen. Het park kenmerkt zich door de droogte en geeft een woestijnachtige indruk.

Sierra Nevada

In de provincie Granada bevindt zicht het natuurgebied Sierra Nevada. Dit gebied bestaat uit een ruig berglandschap met onder andere diepe kloven en prachtige meren. Ook zijn hier vele besneeuwde bergtoppen en is hier ook het meest zuidelijke ski-oord te vinden van Europa genaamd Solynieve.

Sierra de las Nieves

In de provincie Malaga ligt het natuurgebied Sierra de las Nieves. Hier is de natuur nog ongerept en het is verklaard tot Wereld Reservaat door UNESCO. In de winter is er veel sneeuw in dit gebied te vinden. Tevens leven er veel Iberische Berggeiten en wordt de faraorat, een mix van een kat en rat, vaak aangetroffen.

Sierra de Cazorla, Segura y las Villas

Het grootste natuurpark van Spanje is te vinden in de provincie Jaen en is genaamd Sierra de Cazorla, Segura y las Villas. Het park is ruim 200.000 hectare groot en beslaat 20% van de gehele provincie Jaen. Er zijn ruim 200 grotten in dit park en ook is de zeldzame lammergier hier te vinden.

Sierra Norte

In het noorden van de provincie Sevilla ligt het natuurgebied Sierra Norte. Van oorsprong wordt hier ijzer en zilver uit mijnen gewonnen. Er zijn hier veel verschillende vlindersoorten, roofvogels en wilde zwijnen te vinden.

Sierra Maria

Een ander groot natuurpark in Almeria is Sienna Maria. Dit park heeft diverse landschappen. Zo zijn er droge hellingen, dichte bossen, droge vlaktes maar ook besneeuwde bergtoppen te vinden. Er zijn veel archeologische vondsten gedaan waardoor men er achter is gekomen dat dit gebied waarschijnlijk al in de prehistorie werd bewoond. Ook zijn er in dit park veel dieren te vinden zoals wilde katten, dassen en slangen.

Siera de Cardena y Montoro

In de provincie Cordoba s het natuurgebied Siera de Cardena y Montoro te vinden. In dit park leven onder andere wolven en de zeldzamen lynxen.

Cabo de Gata

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Sierra Magina

In het oosten van de provincie Jaen ligt het natuurpark Sierra Magina. Het is een rotsachtig gebied en op de bergtoppen is in de winter meestal sneeuw te vinden. Dit park is geliefd onder beoefenaars van bergbeklimmen en mountainbiken. In het najaar zijn hier meer dan 300 verschillende soorten paddestoelen te vinden.

Sierra de Grazalema

Ook is in de provincie Cadiz het natuurgebied Sierra de Grazalema te vinden. Het is vooral bekend vanwege de vele grotten en kliffen. Hier is het grootste grottenstelsel van Andalusië te vinden en er is zelfs een grot, de Hundidero gato, die 4 kilometer lang is.

Sierra de Baza

In de provincie Granada ligt het natuurgebied Sierra de Baza. Hier zijn veel pijnbomen te vinden en veel soorten vogels. Echter zijn de plekken boven de 2000 meter hoogte niet geschikt voor vegetatie en daar groeien dan ook geen bomen, struiken of andere planten meer.

El torcal de Antequera

In de provincie Malaga is het natuurgebied El torcal de Antequera te vinden. Het landschap bestaat vooral uit kalksteen en door de verwering van water, wind en zand zijn er prachtige sculpturen hier te vinden.

Sierra Subbetica

Het Sierra Subbetica natuurpark bevindt zich in de provincie Cordoba. Het bestaat grotendeels uit kalksteen. De grootste kolonie griffioen gieren in Spanje is hier te vinden. Dit gebied is vooral onder roofvogels erg geliefd, maar men vinden zich ook wilde zwijnen, moeflons en dassen..

Sierra de aracena y picos de arche

In de provincie Huelva is het natuurgebied Sierra de aracena y picos de arche te vinden. Dit gebied kenmerkt zich vooral door de vele kurkeiken die hier groeien. Ook is het bekend omdat het zwarte iberische varken hier wordt gefokt. Van dit dier wordt de bekende Jamon Iberico ham gemaakt.